Dingen om te doen in Amsterdam: 12 tips voor toeristen (bezichtigingen en attracties)

Amsterdam wordt vaak bezocht door toeristen en mensen van over de hele wereld maken, onafhankelijk van het seizoen, gebruik van wat de stad te bieden heeft. Amsterdam is de grootste stad van Nederland en ook de hoofdstad en er is altijd wat te doen. We hebben een lijst opgesteld van 12 tips die je kunnen helpen bij het plannen van je verblijf.

Stadstour op de fiets

Het is in Amsterdam heel normaal om te fietsen en als je er rondloopt zal je dan ook veel fietsers zien. Of je nu in een grote straat bent, of een klein steegje, je zal altijd fietsers tegenkomen. Er zijn veel voordelen om mee te doen in dit fietsverkeer als toerist zijnde. Op de fiets kun je je makkelijk verplaatsen en je ontdekt veel meer dingen dan wanneer je niet op de fiets gaat. Daarnaast is het fijn dat je niet steeds naar boven en beneden hoeft voor de metro of je aan moet passen aan het bus rooster. Wanneer je een fiets wilt huren kun je dit het beste vragen bij je hotel of een toeristeninformatiepunt.

Leer meer over de geschiedenis van de stad in het Amsterdam Museum

Amsterdam Museum Amsterdam heeft een rijke geschiedenis en er is veel te ontdekken als u hierin geïnteresseerd bent. Een bezoekje aan het Amsterdam Museum kan heel waardevol zijn om een beeld te krijgen van de geschiedenis van de stad. In dit museum kun je de verstedelijking van de stad zien in de loop van de eeuwen en tentoonstellingen bezoeken om meer te weten te komen over specifieke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Amsterdam.

Joods Historisch Museum en de Joodse Wijk

Als toerist in Amsterdam kun je in het Joods Historisch Museum veel te weten komen over de Joodse Geschiedenis. Dit museum bestaat uit vier synagogen gedecoreerd met afbeeldingen, foto’s en verschillende objecten die de Joodse religie en cultuur in Nederland tonen. En omdat het museum in de Joodse wijk ligt kun je ook buiten het museum de Joodse cultuur ervaren.

Ervaar typisch Nederlandse dingen

Klompen Op veel typisch Nederlandse ansichtkaarten zijn tulpen of molens te zien. Deze twee symbolen, samen met de Nederlandse ambacht, kaas en klompen zijn de dingen waar je als toerist meer over te weten kan komen. Op de Bloemenmarkt is een uitgebreid aanbod aan tulpen, wat leuk is als je echte Nederlandse tulpen wil kopen. Als je een typisch Nederlandse molen wilt zien, kun je naar De Gooyer gaan; een van de acht grootste molens in Amsterdam. Je kunt Nederlandse kaas proeven in de Reypenaar Cheese Tasting Room en als je geïnteresseerd bent in de Nederlandse ambacht kun je een bezoek brengen aan het Zaanse Schans Museum waar je zeker een of meer klompen tegen zal komen.

Ontdek Amsterdam vanaf het kanaal

Amsterdam is net een labyrint met haar 165 wateren en de bruggen zorgen voor een mooie uitstraling. Je kunt bijkomen van alle drukte op straat en lekker achterover leunen in een van de kanaalboten. Tijdens een boottocht krijg je een goed beeld van de stad en ontdek je interessante details die je vanaf het land niet kunt zien. Je kunt gewoon uitstappen als je de stad weer in wilt en later weer instappen als je je boottocht wilt vervolgen.

Ontspannen in het Vondelpark

Het populairste park van de stad is het Vondelpark dat ook wel “De oase van Amsterdam” genoemd wordt. Hier kun je wandelen tussen de prachtige bloemen (tulpen) en planten of lekker in het gras zitten om even bij te komen. De sfeer is erg ontspannen en het is fijn als je even iets anders wilt dan de stad. In het park is ook een speeltuin voor de kinderen en er zijn verschillende cafetaria’s en restaurants voor als je zin hebt om iets te eten. Vanuit het centrum is het park het makkelijkst per tram te bereiken.

Ga naar een evenement in Ziggo Dome

Ziggo Dome Ziggo Dome is een grote arena midden in Amsterdam waar verschillende evenementen gehouden worden zoals concerten en muziekoptredens. Veel grote artiesten hebben hier gespeeld en het biedt ruimte aan 17.000 mensen. Er is over het algemeen elke week wel een optreden in Ziggo Dome en als je geluk hebt kun je wel een show zien tijdens je verblijf in Amsterdam. Kaartjes voor grote shows zijn vaak weken van te voren al uitverkocht, maar voor de andere shows zijn er soms nog kaarten beschikbaar. Op de website van Ziggo Dome staat een overzicht van de evenementen.

Ga naar een concert in het Concertgebouw

Concertgebouw Het Concertgebouw in Amsterdam is een van de beroemdste concerthallen ter wereld. En qua akoestiek staat het op nummer drie van de wereld na Bostons Symphony Hall en Musikverein in Wenen. Er vinden verschillende concerten plaats in dit fantastische concertgebouw, met name klassieke muziek van wereldberoemde orkesten, maar ook jazz en pop. Het concertschema verandert continu dus je kunt het beste op de website kijken of bij het Concertgebouw zelf welke concerten er plaatsvinden. Als je Amsterdam bezoekt tussen juni en september, kun je op woensdag gratis naar het lunchconcert. Dit concert vindt plaats om 12:30 en is een repetitie voor het aankomende optreden.

Bezoek het Anne Frankhuis

Anne Frankhuis Bijna iedereen heeft wel gehoord van het Joodse meisje Anne Frank en haar leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sommige mensen hebben zelfs haar dagboek gelezen waarin haar leven en het leven van haar familie tussen juni 1942 en augustus 1944 tot in detail beschreven is. In die tijd verstopten ze zich in Amsterdam voor de Nazi’s tijdens de bezetting. Het huis waar de familie gewoond heeft staat er nog steeds en is nu een goed bezocht museum. De kamers waarin de familie gewoond heeft zijn er ook nog en als bezoeker wordt je zeker geraakt door het verhaal en het idee van hoe het was om de bezetting mee te maken. Ondanks de kleine ruimte is alles erg goed georganiseerd en bezoekers lopen een bepaalde route zodat ze alles kunnen zien. Je kunt je kinderen gewoon meenemen, maar de kleinere kinderen kunnen beter niet naar de nare films kijken die vertoond worden. Zorg er ook voor dat je ruim de tijd neemt, aangezien de rij voor het museum erg lang kan zijn. Het is slim om vroeg in de ochtend te gaan.

Speel midgetgolf in een bijzondere omgeving

Als je van midgetgolf houdt kun je GlowGolf Amsterdam niet missen. Je zal hier zeker een hele nieuwe midgetgolf ervaring hebben. De banen zijn binnen en alles is in 3D met oplichtende details en UV lampen die alles doen oplichten dat wit is. Ook al kost het iets extra, je kunt beter wel een 3D bril dragen tijdens het spelen. De 3D bril maakt het een stuk leuker en iedereen ziet er grappig uit. Er zijn in totaal 15 banen en het is geschikt voor alle leeftijden. Er is een restaurant en een café op de bovenste verdieping waar je bijvoorbeeld een kop koffie kunt drinken of kunt genieten van een lekkere maaltijd.

Verstuur een digitale ansichtkaart vanuit de Postcard Experience

Postcard Experience Postcard Experience is net geopend in Amsterdam en hier kun je een digitale ansichtkaart laten maken naar je eigen ontwerp. Eerst wordt je gefilmd voor een “groen scherm” en krijg je instructies over wat je moet doen. Hierna wordt er een film gemaakt waarin je door Amsterdam of Nederland gaat in een “klompkarretje”. Het is een soort persoonlijke bewegende ansichtkaart en is erg leuk om naar te kijken. In plaats van een gewone ansichtkaart kun je dit alternatief mailen naar je vrienden en familie of delen op Facebook.

Bezoek het Van Gogh museum

Zelfs als je niet echt van kunst houd kan een bezoekje aan het Van Gogh museum toch heel interessant zijn. Van Gogh is een van de grootste schilders in de geschiedenis en de meeste mensen raken gefascineerd door zijn schilderijen en kunstwerken. Het museum werd in 1973 geopend en heeft momenteel de grootste collectie Van Gogh schilderijen. Hiernaast vindt je er schilderijen van andere kunstenaars uit dezelfde tijd als deze wereldberoemde schilder.

Heb je iets aan deze tips over Amsterdam? Zo ja, deel dit artikel dan op Facebook of Google+ :)

Reistips