20 tips voor dingen om te doen als toerist in Londen (Bezienswaardigheden en Activiteiten)

Bezoek een markt

Londen staat bekend om zijn straatmarkten en er zijn verschillende markten die elke dag geopend zijn. Hier vind je van alles, van souvenirs tot eten en kleding. Londen is een dure stad en als je iets wilt kopen om mee naar huis te nemen zijn markten een goede optie, aangezien de prijzen hier vaak lager liggen dan in de winkels. De meest populaire straatmarkten in Londen zijn Camden Market, Portobello Market en Greenwich Market.

Bekijk het spektakel van een van de grootste skateparken van Londen

Aan de Southbank onder de Queen Elizabeth Hall is een groot skatepark waar BMX rijders en skateboarders elke dag samen komen om op halfpipes te rijden en trucjes te doen. Daarnaast zijn er ook getalenteerde graffiti kunstenaars te vinden die fantastische kunstwerken maken. Zelfs als je niet skateboard of op een BMX rijdt is dit spektakel toch interessant genoeg om een kijkje te gaan nemen.

Bezoek het gedenkteken in Postman's Park

Aan King Edward Street vind je het Postman’s Park dat op de plek ligt van het voormalig hoofdkwartier van de General Post Offive (GPO, oftewel het postkantoor.). Het park is voornamelijk bekend vanwege de monumenten van de helden die stierven om anderen te redden. In 1900 zette George Frederic Watts een gedenkmuur op voor alledaagse gestorven helden waarvan hij dacht dat ze anders vergeten zouden worden. In 2007 werd een nieuw gedenkteken voor Leigh Pitt toegevoegd, die stierf toen hij een kind van de verdrinkingsdood redde. Het was voor het eerst in 78 jaar dat er een nieuw persoon toegevoegd werd aan de George Frederic Watts gedenkmuur. Als je geen tijd hebt om het Postman's Park te bezoeken tijdens je verblijf in Londen kun je in de app genaamd "The Everyday Heroes of Postman’s Park" lezen over alle mensen op de gedenkmuur.

Ga naar Klein India

Londen is multicultureel en er zijn verschillende wijken met elementen uit verschillende culturen. Een hiervan is Klein India dat dichtbij Southhall Broadway ligt in Southhall. Hier wonen ingeveer 40.000 mensen die voornamelijk uit India en Pakistan komen. Tijdens een bezoek aan Klein India krijg je de kans om deel uit te maken van de Zuid-Aziatische cultuur en traditie in een geweldige omgeving. Er is ook een grote markt waar je goedkoop kleding en sieraden kunt kopen of lekkere gerechten uit de Indiase en Pakistaanse keuken kunt eten.

Ga naar Klein Venetië

Als je iets van Venetië wilt proeven tijdens je bezoek aan Londen en tegelijkertijd even uit de drukte van de stad wilt kun je naar Maida Vale aan het Regents Canal waar Klein Venetië ligt. Het gebied rondom Regents Canal lijkt erg veel op Venetië met zijn kanalen en bijzondere architectuur. Er zijn ook veel bars en restaurants waar je lekker kunt gaan zitten.

Kom dichtbij de Tweede Wereldoorlog in de Churchill War Rooms

In King Charles Street in Westminster in St. James's Park, op loopafstand van Buckingham Palace, vind je de Churchill War Rooms. In dit museum kun je zien hoe Winston Churchill’s War Rooms eruit zagen tijdens de Tweede Wereldoorlog en hoe de strategieën en geheimen van de Britse regering werkten tijdens de aanvallen van de Duitsers. De kamers die je kunt bekijken zijn in originele staat en het interieur is volledig bewaard gebleven vanaf de oorlog. Bovendien zijn er een paar kamers die onderdeel zijn van een interactief Winston Churchill museum waar je al zijn werk kunt zien evenals zijn levensverhaal als leider tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ontdek de donkere delen van de geschiedenis van Londen in het Horror Museum London Dungeon

Misschien ken je de verhalen wel over Jack the Ripper en Sweeney Todd; twee van de ergste Londense criminelen in de 18e eeuw. Als je meer te weten wilt komen over de donkere kant van de geschiedenis van Londen kun je naar London Dungeon gaan; een klein attractiepark gecombineerd met verhalen uit het verleden. Er zijn twee ondergrondse attracties, een doolhof van enge Londense straten, een martelkamer en huizen die getroffen zijn door de plaag. Op verschillende plekken ontmoet je, om de ervaring nog wat levendiger te maken, ook enge personages gespeeld door acteurs.

Maak een wandeling in St. James's Park

Na de drukke straten van een van de dichtstbevolkte steden van Europa is het fijn om even te ontspannen in een groene omgeving. Een prachtige plek die bij uitstek geschikt is voor een rustige wandeling is St. James's Park. Het park ligt dicht bij het Buckingham Palace in Westminster en dit gebied staat vol fantastische gebouwen met indrukwekkende architectuur welke je vanuit het park kunt zien. Er zijn ook dieren te vinden tussen het groen. Als je rondwandelt in St. James's Park, kun je zomaar een dappere eekhoorn of vogel tegenkomen.

Hop-on hop-off bus

Zoals de meeste grote steden die veel toeristen trekken biedt Londen ook een hop-on hop-off bus aan. Deze bussen voeren je langs allerlei bezienswaardigheden in Londen en er zijn in totaal drie routes met veel haltes waar je uit kunt kiezen. De bussen zijn ruim en comfortabel, zowel de open lucht- als de overdekte bussen en er wordt verteld over de plaatsen waar je langskomt. Als je het leuk vindt kun je ook met een boot over de rivier om de bezienswaardigheden te bekijken. Deze boottocht is meestal inbegrepen bij de prijs van een hop-on hop-off kaartje evenals een wandeltocht door Londen.

Leer meer over de Britse luchtvaargeschiedenis in het Royal Air Force Museum

Als je geïnteresseerd bent in vliegtuigen en meer te weten wilt komen over de luchtvaartgeschiedenis van Engeland moet je zeker een bezoek brengen aan het Royal Air Force Museum. In dit museum kun je alles leren over luchtvaartgeschiedenis; van de eerste luchtballonvaart tot het nieuwste Eurofighter vliegtuig. In totaal is er een collectie van meer dan honderd verschillende luchtvaartuigen te zien en er zijn verschillende attracties, waaronder een geluid- en lichtshow over de Slag om Engeland. Het museum is zeer geschikt voor gezinnen aangezien er genoeg activiteiten voor kinderen van alle leeftijden worden aangeboden.

Maak een of twee rondjes in de London Eye

Een attractie in Londen die gemakkelijk als zeer toeristisch beschouwd kan worden is de London Eye. Dit reuzenrad is gemaakt voor de typische toerist, maar desondanks is het geen toeristenval aangezien de London Eye een unieke ervaring biedt. Bovenin het rad zit je meer dan 135 meter boven de grond en heb je een geweldig uitzicht. Een rondje duurt ongeveer dertig minuten en dat is meer dan genoeg tijd om over Londen uit te kijken op een manier zoals dat nergens anders kan. ‘s Avonds kun je ook de zogenaamde "Champagne Flight" doen, waarbij de capsule verandert in een van de beste bars van London met een nachtelijk uitzicht dat je op geen enkele ander plek kunt krijgen.

Ga naar Soho

Een hele populaire wijk in Londen voor zowel toeristen als Londenaren is Soho. Dit is vooral te danken aan het bruisende nachtleven en alle winkels en restaurants evenals entertainment met muziek, comedy, theater en bioscoop. Soho heeft een ongelooflijk rijke cultuur en er is veel te doen in deze wijk. Soho is centraal gelegen in het westen van Londen en grenst aan Oxford Street, Regent Street, Leicester Square en Charing Cross Road.

Palace of Westminster

Vroeger was dit het koninklijk verblijf, maar nu is het de plaats waar het Britse parlement gevestigd is. Het gebouw is verschillende keren verwoest en opnieuw opgebouwd en in 1834 brandde het volledig af. Hierna werd architect Charkes Barry ingehuurd en hij creëerde een prachtig paleis in een laat gotische stijl dat verbonden is met het middeleeuwse gebouw Westminster Hall. Het paleis is erg groot, met in totaal 275 meter lang en 90 meter breed. Het heeft drie grote torens waarvan de hoogste meer dan honderd meter hoog is. Ook zijn er een aantal kleinere torens op willekeurige plekken met hun karakteristieke puntige daken. In het Paleis vindt je verschillende prachtige kamers, waaronder de achthoekige Central Hall.

Wimbledon Lawn Tennis Museum

Tennis is lange tijd een belangrijke sport geweest in het Verenigd Koninkrijk en dit is te zien in het Wimbledon Lawn Tennis Museum. Hier kun je zien hoe tennis zich ontwikkeld heeft van iets dat de rijken deden tijdens feesten tot een populaire sport met een omzet van meer dan een miljard per jaar. In het museum kun je geweldige tentoonstellingen en films bekijken en gebruik maken van audiogidsen en interactieve touchscreens. Ook zijn er tijdelijke exposities met verschillende thema’s zoals “Tennis in de Franse Riviera.” Naast rackets en andere tennisbenodigdheden is er ook een collectie van voorwerpen die geïnspireerd zijn door tennis, zoals speciaal speelgoed en theepotten.

Tate Modern

Het Tate Modern is een kunstgalerij die geopend is in 2000. Het behoort tot de Tate Group, die al een galerij in Londen bezit (Tate Britain) en twee galerijen in Liverpool en St. Ives. Hier zijn veel moderne en hedendaagse kunstwerken van over de hele wereld bij elkaar gebracht. Van alle honderden schilderijen zijn er meerderen van Picasso, Matisse, Duchamp en Pollock. Er worden elke dag vier gratis rondleidingen gehouden. Deze rondleidingen stippen verschillende onderdelen van de permanente exposities aan en door hieraan deel te nemen krijg je een overzicht van wat er tentoongesteld wordt. Er zijn ook rondleidingen voor blinden waarbij de objecten mogen worden aangeraakt voor een andere kunstervaring.

Brick Lane Music Hall

In Brick Lane Music Hall worden elke dag muziekoptredens gegeven. Normaal gesproken kun je van de shows genieten tijdens een afternoon tea of driegangendiner. In de Brick Lane Music Hall vinden het hele jaar door optredens plaats en vaak voeren ze een thema gerelateerd aan het seizoen. Een paar voorbeelden van thema’s zijn St. Patrick’s Day, de Kust, Sixties Show, Diva en Cockney Sing Song. Het publiek wordt vaak bij de show betrokken en je wordt gegarandeerd aan het lachen gemaakt en voelt je weer helemaal opgekikkerd na een show. Zowel het eten als het entertainment zijn van hoge kwaliteit bij Brick Lane Music Hall.

The Royal Opera House

The Royal Opera House is een van de grootste operagebouwen ter wereld dat zeker een bezoekje waard is. Het gebouw waar The Royal Opera in is gevestigd is niet zo heel oud; het is eind 18e eeuw gebouwd en pas gerenoveerd. The Opera zelf bestaat echter al langer; het begon begin 17e eeuw en heeft toeristen en Londenaars al die tijd vermaakt met zijn fantastische opera voorstellingen. Er zijn in totaal meer dan tweeduizend zitplaatsen en tijdens de voorstellingen zit het bijna altijd helemaal vol. Overdag kun je een rondleiding boeken en iets eten bij een van de Royal Opera restaurants. Iets dat populair is onder toeristen is een kopje thee drinken in het amfitheater restaurant terwijl je geniet van een mooi uitzicht over de Covent Garden. The Royal Ballet en The Orchestra of the Royal Opera geven het hele jaar door fantastische voorstellingen in The Royal Opera House. Deze voorstellingen zijn meestal een mix van moderne dans en ballet.

Museum of Brands, Packaging and Advertising

Een bijzonder museum in de buurt van de beroemde markt van Portobello Road is the Museum of Brands, Packaging and Advertising. Het bevat een grote collectie van duizenden objecten vanaf midden 18e eeuw tot nu. Er zijn veel verschillende dingen te zien, zoals Rimmel make-up uit 1890, Chopper bikes uit de jaren 70 en Oxo cubes uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Als volwassene herken je vast dingen uit je kindertijd of dingen waar je over gehoord of gelezen hebt. The Museum of Brands, Packaging and Advertising is een interessant museum waar veel fijne herinneringen naar boven komen en waar je meer te weten komt over hoe verschillende producten zich ontwikkeld hebben en veranderd zijn door de jaren heen.

The Wallace Collection

The Wallace Collection is een van de voornaamste kunstcollecties van Engeland die vertoond wordt in een oud, prachtig, historisch gebouw uit de 18e eeuw. In het begin was de kunstcollectie privébezit van Sir Richard Wallace, maar in 1897 erfde zijn weduwe het. De werken in de collectie zijn zeer zorgvuldig geselecteerd en gecureerd. In het begin van de 19e eeuw werd het al beschouwd als een van de mooiste kunstcollecties in Engeland en het bevatte verschillende werken van beroemde kunstenaars zoals Rembrandt, Boucher, Rubens, Van Dyck en Peter Adolf Hall. De rest van het gebouw is ook mooi om te zien, met prachtige kamers vol mooi oud meubilair. Door het hele jaar heen zijn er speciale voorstellingen te zien met verschillende thema’s.

Heb je iets aan deze tips over Londen? Zo ja, deel dit artikel dan op Facebook of Google+ :)

Reistips