5 dingen om te doen als toerist in Marseille (bezienswaardigheden en activiteiten)

Met meer dan tweeduizend jaar aan cultuur en geschiedenis is dit de op een na populairste stad van Frankrijk en in 2013 was het de Cultuurstad van Europa. Als bezoeker zijn hier genoeg dingen te doen. Je raakt al gauw betoverd door de stad Marseille en alles dat het te bieden heeft. Hieronder geven we wat tips over dingen om te doen in Marseille:

Bezoek Notre Dame de la Garde

Notre Dame de la Garde is een gigantische kerk met Byzantijnse architectuur, gelegen op een heuveltop in de stad. Je kunt de kerk betreden waar je de prachtige architectuur en alle ornamenten kunt bekijken. Het uitzicht vanuit hier is ook prachtig en omdat je over heel Marseille uit kunt kijken is het een goede plek om je bezoek aan Marseille te beginnen. Om omhoog te gaan in de 162 meter hoge Notre Dame de la Garde kun je het toeristentreintje nemen welke de berg oprijdt. Deze bezienswaardigheid is een must voor iedereen die van architectuur en geschiedenis houdt, maar ook voor mensen die een prachtig uitzicht willen hebben over de stad.

Ontspan in het Parc Borely

Aan de kust van Marseille ligt Parc Borely; een groot park in een prachtig kustgebied. Als je genoeg hebt van gebouwen en drukke wegen is dit een fijne plek om te bezoeken voor een ontspannen wandeling of om even lekker uit te rusten. Het park is in totaal zeventien hectare groot, er is veel groen en er zijn vele bruggen.

Ga naar een voetbalwedstrijd in het Stade Vélodrome

Het Stade Vélodrome is de plek om heen te gaan als je wilt weten hoe het er aan toe gaat in een echte Franse voetbalstad. Hoewel Olympique de Marseille niet meer zo goed zijn als voorheen (in de jaren ’90 wonnen ze de Champions League), toch zijn ze nog steeds een van de beste teams in Frankrijk en, ook al ben je geen voetbalfan, toch is dit een bijzondere ervaring. De inwoners van Marseille behoren tot de meest gepassioneerde voetbalfans van Frankrijk en in de arena hangt meestal een goede sfeer. De arena zelf is van een goed kaliber en is een bezienswaardigheid op zich.

Ga naar het Musée d'Archéologie Méditerranéenne

Een van de meest interessante musea in Marseille is het Musée d'Archéologie Méditerranéenne. Hier kom je veel te weten over de eerste bevolkingsgroepen ter wereld. Met behulp van de fantastische tentoonstellingen kan de bezoeker zien hoe bevolkingsgroepen meer dan duizend jaar geleden leefden. Dit is de perfecte plek voor de afsluiting van je bezoek in Marseille. Als je alles in dit museum hebt gezien ben je veel kennis rijker over onze oudste voorouders en over hoe hun kennis in onze huidige samenleving voortleeft.

Parc National des Calanques

Zodra je alle top bezienswaardigheden en activiteiten in het centrum van Marseille gehad hebt kun je verder gaan kijken buiten de stad. Een van de meest populaire buiten de stad is het Parc National des Calanques. Dit nationale park is prachtig en is zeer populair onder toeristen. Parc National des Calanques ligt aan de kust, iets ten zuiden van Marseille. Om hier te komen kun je een auto huren, met het openbaar vervoer reizen of een excursie boeken. Je kunt het Nationale Park het beste vanuit een boot bekijken. Vanaf de boot kun je het park vanuit de zee zien waardoor je een prachtig zicht op de kustlijn hebt. Informatie over de verschillende bootexcursies vanuit Marseille kun je vinden in je hotel of bij een toeristeninformatiecentrum.

Heb je iets aan deze tips over Marseille? Zo ja, deel dit artikel dan op Facebook of Google+ :)

Reistips