13 tips voor dingen om te doen als toerist in Milaan (Bezienswaardigheden en Activiteiten)

Ga Italiaans uit eten in de Boheemse wijk Brera

Brera is een Boheemse wijk in het centrum van Milaan waar altijd iets te doen is. Er zitten veel kleine winkeltjes en restaurantjes en er hangt een gezellige Italiaanse sfeer. De wijk bestaat uit smalle straatjes en steegjes en er is bijna geen verkeer, maar wel heel veel mensen. In de restaurants kun je van alles eten; van pizza tot zeevruchten en je kunt er zelfs de klassieke Risotto alla Milanese proberen. Als je net in Milaan aangekomen bent en snel een restaurantje wilt vinden kun je het beste naar Brera gaan.

Il Duomo

Midden in Milaans Il Duomo staat een grote, prachtige gotische kathedraal. Deze kathedraal is in vijfhonderd jaar gebouwd en is de op twee na grootste van de wereld na de kathedralen in Rome en Sevilla. Toegang tot de Duomo is gratis, maar je kunt een kaartje kopen om het dak op te gaan via de trap of de lift. Het is wel wat duur, maar het is het zeker waard om het dak op te gaan en de hele stad te kunnen zien en je kunt zelfs de Alpen in het noorden zien op een heldere dag. Il Duomo ligt op het Piazza Duomo midden in Milaan en er zijn nog veel meer dingen op het plein. Je vindt er kledingwinkels, ijssalons, restaurants, fastfoodketens en nog veel meer.

Waan je in Venetië in Navigli

Aan het einde van de 14e eeuw maakte de kunstenaar en het genie Leonardo Da Vinci het kanalensysteem van Navigli Lombari in Milaan waardoor het zware marmer makkelijker vervoerd kon worden naar de kathedraal van Il Duomo. Het kanalensysteem ligt er nog steeds en Navigli is zowel populair onder de inwoners als de toeristen. Je kunt Navigli vergelijken met een miniatuur Venetië met zijn restaurantjes, cafés en winkeltjes langs de kanalen. De omgeving van de kanalen is erg speciaal en je moet Navigli zeker bezoeken als je in Milaan bent. Een bezoekje in de avond met Italiaans diner kan tot een van je beste herinneringen aan Milaan gaan behoren.

Ga winkelen of etalages kijken in The Golden Triangle

Iedereen die graag exclusief wil winkelen of gewoon een van de modedistricten van Europa wil zien, moet naar The Golden Triangle. The Golden Triangle bestaat uit de straten Via della Spiga, Via Sant'Andrea en Via Montenapoleone, allemaal vol met winkels met bekende modemerken als Dolce & Gabbana, Gucci, Prada, Louis Vuitton, Versace en Ralph Lauren. De mode is niet het enige dat exclusief is, het decor van de winkels is ook heel bijzonder.

Ga naar een wedstrijd van AC Milan of FC Internazionale

San Siro, is met zijn 85.000 zitplaatsen een van de grootste voetbalstadions in Italië en hier spelen de twee belangrijkste teams van Milan; AC Milan en FC Internazionale hun thuiswedstrijden. Je kunt deze teams voor een redelijke prijs zien spelen. Voetbal is een stuk goedkoper in Italië dan bijvoorbeeld in Engeland; kaartjes beginnen bij 15-20 euro. Als je naar een wedstrijd wilt gaan kun je de kaartjes het beste buiten San Siro kopen aan het begin van de dag of de dag voor de wedstrijd, want net voor de wedstrijd is het erg druk. Milan en Inter zijn een van de beste voetbalclubs in Europa en als je naar een wedstrijd gaat wordt je zeker getrakteerd op voetbal van wereldniveau. Op dagen dat er geen voetbal gespeeld wordt kun je naar het Voetbalmuseum in de buurt van de San Siro. Hier kun je veel leren over het Italiaans voetbal en over voormalig spelers van Milan en Inter.

Ga naar een opera

Of je nu van opera houdt of niet, een live show in het beroemde La Scala Opera House is een geweldige ervaring. La Scala is in de 17e eeuw gebouwd en veel grote operaspelers hebben hier hun debuut gemaakt. La Scala ligt op een prachtig gelijknamig plein en buiten het gebouw staat een monument ter herinnering aan Leonardo Da Vinci. Kaartjes kunnen ter plekke of online gekocht worden, maar ze zijn snel uitverkocht. Over het algemeen moet je er minstens een maand van te voren bij zijn.

Stap in een get on/get off bus

Als je geen zin hebt om zelf alle bezienswaardigheden op te zoeken met de metro, kun je in een van de get on/get off bussen stappen. Het is zeker heel toeristisch, maar ook erg handig. Er zijn drie verschillende routes die op elke mogelijke bestemming in de stad stoppen. Een van de routes loopt bijvoorbeeld helemaal naar het San Siro voetbalstadion. Het voordeel hiervan ten opzichte van de metro is dat je het leven in Milan kunt bekijken vanaf het dak van de bus.

Breng een bezoekje aan het pretpark Europark Idroscalo

Het pretpark Europark Idroscalo is een leuke plek om heen te gaan als je even genoeg hebt van het stadscentrum. Het is het grootste pretpark van Europa en er zijn ongetwijfeld genoeg attracties om je uren te kunnen vermaken. Er zijn waterattracties, een spookhuis, kartbaan en achtbanen. Het park is open van maart tot september van 9 uur ’s ochtends tot middernacht, elke dag van de week. In de overige maanden is het park alleen in het weekend geopend. Europark Idroscalo ligt buiten Milaan i Segrate en je kunt het gemakkelijk bereiken per trein of bus.

Beleef een bijzondere ervaring in het Parco Avventura

Mensen die dol zijn op actie moeten naar het Parco Avventura; een spannend avonturenpark tussen de boomtoppen. Je kunt hier een hoogteparcours afleggen met onder andere touwbruggen en kabelbanen. Er zijn drie verschillende niveaus en het makkelijkste niveau is ideaal voor kinderen terwijl de moeilijkste meer geschikt is voor volwassenen. Het park is geschikt voor het hele gezin en er is personeel aanwezig om de bezoekers rond te leiden en te assisteren.

Bekijk het Castello Sforzesco

Het Castello Sforzesco is het grootste kasteel van Milaan en ligt in het zuidelijke deel van het Parco Sempione. Het kasteel is in de 14e eeuw gebouwd door Francesco Sforza en werd uitgebreid in de 15e en 16e eeuw. In het kasteel zitten verschillende musea waar je onder andere het laatste beeldhouwwerk van Michelangelo, oude muziekinstrumenten, en verschillende voorwerpen die in het Castello Sforzesco aanwezig zijn kunt bekijken. De kasteeltuin is ook een fijne plek; het is een klein park waar je de architectuur kunt bekijken of even kunt ontspannen.

Maak een wandeling en ontspan in i Parco Sempione

Na de drukke straten van Milaan ben je vast toe aan wat ontspanning tussen het groen. Waarschijnlijk het meest populaire park in Milaan is het Parco Sempione dat in het centrum ligt en in totaal meer dan 386.000 vierkante meter beslaat. Hier kun je lekker op het gras liggen of wandelen. Er zijn cafés, restaurants en verschillende galerieën en musea in het park. Voor de kinderen zijn er speeltuinen waar ze hun energie kwijt kunnen.

Bezoek het Acquario Civico

Het Acquario Civico is een aquarium dat ten oosten van het Parco Sempione ligt. Bij het Acquario Civico kun je verschillende vissen en andere zeedieren zien, voornamelijk van de Italiaanse kust, maar ook uit andere delen van de wereld. De vegetatie in de verschillende aquaria verschilt en is aangepast op de originele omgeving van de vissen. Het aquarium is niet heel groot en in iets meer dan een uur heb je het meeste wel gezien. Het is geopend van dinsdag tot zondag en de entree is gratis. Let er echter op dat het tussen één en twee uur ’s middags gesloten is.

Bezoek het Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci

Het Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci is geopend in 1953 door voormalig president Alcide De Gasperi en is sindsdien meerdere keren uitgebreid waardoor het nu het grootste wetenschaps- en techniekmuseum van Italië is. Het museum is toegewijd aan Leonardo da Vinci en het grootste deel van wat er te zien is heeft te maken met zijn ontdekkingen op het gebied van bouwkunde en wetenschap. Er zijn ook veel nieuwe dingen te zien en het museum volgt de ontwikkelingstijdlijn van het verleden tot het heden. Er is onder andere een moderne onderzeeër en vliegtuig te bekijken. Zelfs als je niet echt geïnteresseerd bent in techniek en wetenschap zal je het toch interessant vinden aangezien al het tentoongestelde net zoveel over geschiedenis gaat als over sociale ontwikkelingen. Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn veel dingen te doen en te bekijken, zelfs voor de jongste kinderen.

Heb je iets aan deze tips over Milaan? Zo ja, deel dit artikel dan op Facebook of Google+ :)

Reistips